Základná charakteristika platobných a zabezpečovacích nástrojov - Jánoš, Daniel
Vznik bankových a platobných nástrojov, ich členenie. Mechanizmus platenia. Platobné dokumenty. Doklady slúžiace ako dôkaz dlhovej sumy. Doklady slúžiace ako poistenie prepravy tovaru. Doklady slúžiace ako dôkaz súladu tovaru so zmluvou. Doklady služiace ako dôkaz o zaslatí tovaru. Miesto platenia a dodacie podmienky. Riziká v platobnom styku.