Komunálny leasing - Zubaľová, Alena, 1959-
Postavenie obce v Slovenskej republike podľa zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení. Financovanie potrieb obce investičného a prevádzkového charakteru z vlastných príjmov. Využitie možností použitia cudzích zdrojov na realizáciu investičných potrieb z dotácií, komunálnych obligácií, komunálnych úverov a komunálneho leasingu. Charakteristika jednotlivých zdrojov financovania, výhody a nevýhody. Základné pojmy vzťahujúce sa k predmetu leasingu. Rozdelenie obcí z pohľadu zákona o dani z príjmov.