Charakteristické črty súčasného stavu dôchodkového zabezpečenia v systéme sociálneho zabezpečenia - Rievajová, Eva
Definícia sociálneho zabezpečenia. Základný systém dôchodkového zabezpečenia a jeho financovanie. Úroveň starobného dôchodku a jeho vzťah k priemernej mzde. Princípy a výhody doplnkového dôchodkového poistenia. Štruktúra obyvateľstva podľa ekonomických vekových skupín. Dôchodkový vek vo vybraných štátoch. Pomer dôchodku k priemernej hrubej mzde vo vybraných štátoch.