Východiská pre procesy posilňovania konkurencieschopnosti priemyslu v EÚ - Oberhauser, Ján Artur
Postupné vytváranie nadnárodných - regionálnych foriem na zachovanie konkurencieschopnosti na základe medzinárodných dohôd združení, únií a paktov. Konfrontácia praktickej politiky a procesu globalizácie. Nutná spolupráca verejného a súkromného sektora pri štrukturálnych zmenách v ekonomike. Dôležitá úloha malých a stredných podnikov. Chápanie pojmu priemyselná politika a jej úloha pri posilňovaní konkurencieschopnosti. Aktivity Európskej únie pre trvalo udržateľný ekonomický rast, ktoré vyplývajú z článku 3 zakladajúcej zmluvy Európskeho spoločenstva.