Faktoring v zahraničním obchodě výhodný nástroj financování a jištění pohledávek - Kachlík, Alfons
Vysvetlenie pojmu faktoring (factoring) a faktor. Záväzky (úlohy) faktora voči vývozcovi. Príprava a realizácia faktoringu. Výhody faktoringu pre vývozcu. Faktoringové spoločnosti - ich provízia a výhody prechodu na faktoring. Význam faktoringu v celosvetovom merítku. Faktoring v Českej republike.