Zdanenie medzinárodného obchodu a transakcií prostredníctvom ciel - Kubicová, Jana, 1961-
Ponímanie finančno-ekonomickej podstaty dovozných ciel. Teoreticko-ekonomické poznatky o finančno-ekonomickej podstate poplatku. Príčiny vyberania a funkcie poplatkov. Základné znaky cla a dane. Daňové náležitosti ciel. Miesta ukladania daní v kolobehu finančných tokov a rôznorodosť predmetov vyberania daní.