Viacstavový model dôchodkového poistenia - matematická formulácia problému - Huťka, Vladimír
Poistno-matematické výpočty v penzijnom poistení sa vykonávajú na základe jednoduchých modelov. Vychádzajú zo správania sa účastníkov príslušného penzijného fondu z hľadiska nárokov na dávky. Päťstavový (dekrementný) model. Prechod medzi jednotlivými stavmi systému. Vzorce a výpočty poistných dávok.