Štátne obligácie na kapitálovom trhu - Chovancová, Božena
Subjektom, ktorý významnou mierou pôsobí na kapitálovom trhu je štát zastúpený vládou. Zadlženie štátu formou emisie cenných papierov. Riziko, likvidita a výnosnosť štátnych cenných papierov. Výpočet výnosnosti štátnych obligácií. Monetárna politika centrálnej banky.