Medzinárodný menový fond - Tomek, Radoslav
Z obsahu: Zasadnutie medzinárodného menového fondu a Svetovej banky prinieslo odhodlanie prekonať svetovú finančnú krízu. Podľa kritikov je fond zastaraný, zbytočný a neefektívny. Rast globálnej ekonomiky by mal podľa fondu v tomto roku dosiahnuť dve percentá - polovicu vlaňajšieho. Ázia: Napriek negatívam pokrok v riešení krízového stavu. Dôsledky ruskej krízy a prijatých núdzových opatrení budú podľa MMF tvrdé.