Nástroje menovej politiky európskeho systému centrálnych bánk - Zimková, Emília
Ciele a nástroje menovej politiky Európskeho systému centrálnych bánk (ESCB). Riadiace orgány ESCB. Jednotná úroková sadzba Európskej centrálnej banky a medzibankové úrokové sadzby. Nástroje ESCB: operácie na voľnom trhu, pohotovostné zdroje, povinné minimálne rezervy.