Štátne dlhopisy predávané pod nominálnu hodnotu opatrenie k zdaneniu štátnych dlhopisov, ktorých výnos je určený pevnou úrokovou sadzbou, predávaných pod ich nominálnu hodnotu. - Jánoš, Daniel
Právna definícia dlhopisu podľa zákona č. 530/1990 Zb. o dlhopisoch v znení neskorších predpisov. Základné rozdiely medzi pojmami dlhopis a obligácia. Spôsoby stanovenia výnosov plynúcich z dlhopisov. Zdaňovanie výnosov.