Aktivity Poľnobanky v agrokomplexe - Štefánek, Michal
Poľnobanka, a.s. Bratislava začala svoju činnosť 1.1.1991. Bola prvou neštátnou bankou. Vzišla z odvetvia poľnohospodárstva a potravinárstva. Vytvorila komplexný systém financovania prevádzkových potrieb poľnohospodárskych podnikov a spracovateľov. Podieľa sa na tvorbe agrárnej politiky štátu. Najnovšia aktivita banky - systém speňaženia poľnohospodárskej produkcie prostredníctvom úverov na skladiskové záložné listy. Financovanie exportných aktivít prostredníctvom exportných úverov (exportné zmenky). Spoločné úverové programy s Eximbankou SR.