Budoucnost dozoru nad pojišťovnictvím v Německu - Čížek, Josef
Profil nemeckého Spolkového dozorného úradu nad poisťovníctvom (ďalej len skratka BAV). Sústavný dozor BAV nad poisťovacími spoločnosťami. Najväčšia obava BAV - rozširujúca sa ponuka produktov orientovaných na klientov s očakávaným kontraproduktívnym účinkom. Problém konkurenčného boja poisťovacích spoločností vo výpočtoch sadzieb na poistenie. Kontrola finančného riadenia, odbornosti a dobrej povesti poisťovacích spoločností. Myšlienka BAV na vytvorenie úradu ombudsmana pre poistenie. Nutnosť zmien v organizačnej štruktúre poisťovacích spoločností v Nemecku.