Nobelova cena za ekonómiu prvý raz indickému vedcovi
Nobelovu cenu za ekonómiu v roku 1998 získal indický vedec Amartja Sén. Cenu dostal za prínos pri výskumoch základných otázok týkajúcich sa sociálneho zabezpečenia spoločnosti. Svojím dielom sa zaslúžil "o navrátenie etických rozmerov do diskusie o životných ekonomických problémoch".