Cukor čaká reštrukturalizácia denná kapacita výroby cukru by mala byť 5- až 8-tisíc ton - Straka, Róbert
Reštrukturalizácia cukrovarníctva v Európskej únii podporovaná stabilitou trhu s cukrom a smerujúca ku koncentrácii spracovania cukrovej repy. Komplikácie reštrukturalizácie v krajinách CEFTA. Pestovanie cukrovej repy na Slovensku v zrkadle minulých rokov. Problémy s cenou cukru. Pokles počtu slovenských cukrovarov na 2-3 v prípade snahy o vyrovnanie s EÚ. Predpokladané náklady na reštrukturalizáciu slovenského cukrovarníckeho priemyslu.