Vinohradníctvo na Slovensku - Začková, Katarína
Z obsahu: Úpadok viníc na Slovensku nezastavia len vinohradníci. Poznanie tradície vinohradníctva a kultúra pitia vína sa stali luxusnými hodnotami. Nový zákon zvyšuje požiadavky na kvalitu vína a záchranu viníc (zákon č. 332/1996 Z.z. o vinohradníctve a vinárstve). Prvé skúsenosti s uplatňovaním zákona. Vinohradníci a vinári sú od seba závislí partneri. Šľachtenie viniča dáva vinohradom perspektívu.