Regionálna diferenciácia v SR a jej trendy - Tomasta, Pavel
Monitorovanie a vyhodnocovanie stavu trendov rozvoja regiónov SR. Ekonomická diferenciácia nových regiónov (krajov), ktorá priamo implikuje vývoj a diferenciáciu v oblasti trhu práce. Vybrané základné indikátory. Hrubý obrat. Pridaná hodnota. Medzispotreba. Výroba tovaru v priemysle. Objem stavebnej produkcie. Tržby za predaj poľnohospodárskych výrobkov. Maloobchodný predaj. Tržby za ostatné trhové služby. Obstarané investície. Vývoj v oblasti trhu práce. Miera nezamestnanosti. Počet nezamestnaných.