Unipetrol chce byť lídrom v oblasti petrochémie pre stredoeurópsky región - Neštrák, Bohumil
Český petrochemický holding - Unipetrol, a.s. Kralupy nad Vltavou - otvoril v októbri 1998 svoje obchodné zastúpenie v SR. Snaha Unipetrolu preniknúť na trhy strednej a východnej Európy. Vybrané hospodárske ukazovatele Unipetrolu. Obchodovanie Unipetrolu so slovenskými chemickými závodmi. Obchodný obrat so Slovenskom.