Futures kontrakty na menu - Vlachynský, Karol
Futures (termínový) kontrakt na menu je dohodou o nákupe a predaji istej sumy cudzej meny za kurz stanovený pri uzavretí dohody, pričom platby a dodanie sa uskutočnia v dohodnutom budúcom termíne. Základné podmienky obchodovania s futures kontraktom. Príklad.