Bankový sektor analýza odvetvia
Bankový sektor SR sa nachádza v zložitej situácii. Najväčšie banky sú zaťažené nekvalitnými úvermi. Menšie banky majú problémy pri získavaní dostatočných primárnych zdrojov. Charakteristika najvýznamnejších bánk sektora: Všeobecná úverová banka, a.s. Bratislava, Ľudová banka, a.s. Bratislava, Priemyselná banka, a.s. Košice, Prvá komunálna banka, a.s. Žilina.