Založenie spoločnosti s ručením obmedzeným - Fekete, Imrich
Príprava na založenie spoločnosti. Účel založenia spoločnosti. Zakladatelia spoločnosti. Skúmanie osoby zakladateľa registrovým súdom. Základné parametre spoločnosti s ručením obmedzeným. Obchodné meno spoločnosti, sídlo spoločnosti, predmet podnikania. Výška základného imania, výška vkladu spoločníka, rezervný fond. Spoločenská zmluva (zakladateľská listina) a stanovy. Náležitosti spoločenskej zmluvy. Vzor spoločenskej zmluvy.