Manažment pohľadávok - základná súčasť riadenia obežného majetku - Krištofík, Peter
V rámci manažmentu pohľadávok rozlišujeme dve základné etapy finančného rozhodovania. Analýza nákladov a výnosov. Charakter a podmienky poskytovaného obchodného úveru. Právne a regulačné aspekty poskytovania obchodného úveru. Charakter informácií. Metódy hodnotenia potenciálnych prijímateľov obchodného úveru.