Subjekty vykonávajúce daňové odpisovanie majetku - Fekete, Imrich
Zákon č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov vymedzuje v 28 subjekty, ktoré sú oprávnené vykonávať daňové odpisovanie hmotného a nehmotného majetku. Úprava režimu odpisovania hmotného a nehmotného majetku, i ktorý sa nachádza v spoluvlastníctve viacerých subjektov. Vlastník hmotného a nehmotného majetku. Osoba vykonávajúca správu majetku. Právny nástupca daňovníka. Odpisovanie majetku nájomcom. Odpisovanie majetku jeho spoluvlastníkmi. Odpisovanie majetku manželmi. Odpisovanie majetku používaného združením bez právnej subjektivity.