Vláda SR uvažuje aj o tom, že by jej pri vykrývaní schodku rozpočtu pomohla expanzívnejšia menová politika - Švec, Peter
Potreba vykrytia zvyšujúceho sa schodku štátneho rozpočtu na r. 1998. Snaha prefinancovať rozpočet z domácich zdrojov, pomôcť by mohla aj NBS. Potreba zmien na strane príjmov a výdavkov rozpočtu. Snaha zvýšiť disciplínu pri výbere daní. Chýba hlbší audit ekonomickej situácie. Uvoľnenie pri udeľovaní bankových licencií. Snaha posilniť nezávislosť Protimonopolného úradu SR.