Súčasná priemyselná politika EÚ - Oberhauser, Ján Artur
Odporúčania Európskej komisie pre zameranie priemyselnej politiky EÚ vo vzťahu ku krajinám strednej a východnej Európy, Latinskej Ameriky, Stredomoria a ázijského regiónu. Cieľ EÚ: zachovanie otvorenosti trhov a rovnosti konkurenčných podmienok. Úlohy EÚ pri plnení tohto cieľa v medzinárodnom obchode, na svetovom trhu a na jednotnom vnútornom trhu. Zdokonaľovanie jednotného vnútorného trhu ako nástroja na posilňovanie konkurencieschopnosti EÚ na svetových trhoch.