Problém nevyrieši život, musí ho štát pomalá transformácia odmeňovania lekárov prvého kontaktu - Szabová, Angela
Ekonomický aspekt zdravia. Zavádzanie nového systému zdravotnej starostlivosti od roku 1989. Zdravotné poisťovne pôsobiace na Slovensku. Zvyšujúce sa administratívne zaťaženie zdravotných pracovníkov. Systém kapitácie a jeho zmena v apríli 1995. Systém koeficientov a ďalšia zmena v apríli 1996. Platby pacientov za nadštandardné služby. Príjmy a výdavky neštátnych lekárov. Finančné problémy zdravotníctva.