Výhody a nevýhody zmeniek v hospodárskom živote - Makarová, Margita
Problematika uplatňovania zmenky v hospodárskej praxi. Súčasná právna úprava zmenky je ustanovená v zmenkovom a šekovom zákone č. 191/1950 Zb. Niektoré problémové aspekty zmenkových obchodov. Úverová funkcia zmenky. Platobná funkcia zmenky. Zmenkový vzťah, účastníci zmenkového vzťahu.