Ekonómia ako humanistická disciplína - Novak, Michael
Rozvoj ekonómie ako vedy, počas jedného storočia, podľa fyzikálnych a matematických modelov. Tri postoje "whigov". Prvoradosť ľudského kapitálu. Od socializmu ku kapitalizmu. Tri slobody v jednej. Úloha ekonómie v súčasnosti.