Vláda RF plánuje vytvoriť štátny ropný koncern - Schlesingerová, Katarína
Ruská vláda plánuje fúziu troch ropných spoločností - Rosneft, Slavneft a ONAKO - do štátneho koncernu. Ak sa tento plán zrealizuje, znamená to koniec privatizácie ropných spoločností. Názory stúpencov a oponentov vytvorenia silného národného ropného koncernu.