Sprievodca daňou z bytov - Bubeníková, Irena
Právna úprava zdaňovania nehnuteľností. Zavedenie zdaňovania bytov daňou z bytov od roku 1998, ktoré bolo vykonané zákonom č. 329/1997 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon SNR č. 317/1992 Zb. o dani z nehnuteľností. Zdaňovanie priestorov používaných na podnikanie. Daňovník dane z bytov. Predmet zdanenia. Daň zo stavieb a pozemkov. Oslobodenie bytov od dane z bytov. Daň z pozemkov za priľahlý pozemok. Väzba na predchádzajúcu právnu úpravu zdanenia bytov. Základ dane z bytov. Vznik a zánik daňovej povinnosti. Daňové priznanie. Výrub dane.