Euro a Slovensko - Mašláni, Juraj
Z obsahu: Euro prinesie zmeny v menovej politike a tie hlboko zasiahnu všetky oblasti ekonomiky členských krajín únie i nečlenov. Pre Slovensko je euro výzvou na zvyšovanie výkonnosti ekonomiky. Zavedenie spoločnej meny výrazne ovplyvní podnikateľské stratégie. Euro prinesie nízku infláciu a vyšší hospodársky rast. Manažéri slovenských podnikov hodnotia zavedenie eura vcelku pozitívne.