Uplatňovanie úroku z omeškania - Čentéš, Jozef
Povinnosti pre veriteľa a dlžníka vyplývajúce zo záväzkových vzťahov. V prípade, ak zmluvné strany nespĺňajú povinnosti v oblasti riadneho a včasného plnenia peňažných záväzkov, vzniká povinnosť uhradiť úrok z omeškania. Uplatňovanie úroku z omeškania. Príklad zo súdnej praxe.