Zamestnávateľ a pracovný úraz - Červenková, Ľubica
Zákonné poistenie zodpovednosti za škodu pri pracovnom úraze alebo chorobe z povolania ustanovuje Ministerstvo financií SR vyhláškou č. 280/1993 Z.z. Zákonné poistenie zodpovednosti organizácie za pracovný úraz alebo chorobu z povolania vykonáva Slovenská poisťovňa, a.s. Príloha č. 1: 205d Zákonníka práce. Príloha č. 2: Úplné znenie MF SR č. 280/1993 Z.z., ktorou sa ustanovujú sadzby poistného zákonného poistenia organizácie pre prípad zodpovednosti za škodu pri pracovnom úraze alebo chorobe z povolania v znení vyhl. č. 61/1994 Z.z.