Rokovania o vstupe SR do EÚ sa odštartujú možno až v roku 2000 - Hajšel, Robert
Perspektíva rozšírenia prvej skupiny o Slovensko na jeseň r. 1999. Príprava na vstup do EÚ sa má sústrediť viac na kvalitu ako na rýchlosť. Potreba vnútorných reforiem EÚ a rozširovanie EÚ o ďalšie krajiny. Najväčšiu perspektívu majú Litva, Lotyšsko a Slovensko. Podmienky, ktoré musí Slovensko splniť ak sa chce začleniť do EÚ.