Krachujúce slovenské strojárstvo sa chytá automobilového priemyslu ako topiaci slamky - Hrúz, Juraj
Súčasný stav slovenského strojárstva, orientácia na automobilový priemysel. Existencia možnosti výroby komponentov pre automobily pre slovenských výrobcov. Potreba prezentácie slovenských výrobcov v zahraničí. Silná konkurencia na svetových trhoch. Znižovanie počtu subdodávateľov. Nedostatok špičkových odborníkov. Problémom slovenského automobilového priemyslu sú autobusy a nákladné autá.