Zdanění příjmů právnických osob: daňová konkurence v tranzitivních ekonomikách a ekonomicky vyspělých státech Evropy - Vítek, Leoš
Otázky zdaňovania firiem - akciových spoločností. Vymedzenie pojmov politika zdaňovania právnických osôb a daňová konkurencia. Daňová konkurencia v strednej a východnej Európe. Prehľad sadzieb dane zo zisku spoločností v krajinách strednej a východnej Európy. Analýza vplyvu veľkosti daňových výdajov na mieru daňového zaťaženia obchodnej marže. Porovnanie zdaňovania spoločností v tranzitívnych a vyspelých krajinách.