Poměrové ukazatele - Cisár, Milan
Pomerové ukazovatele sú podiely jednotlivých položiek rôznych výkazov. Ich základnou výhodou je schopnosť porovnania. Ukazovateľom je každá položka výkazu. Ukazovatele rozdeľujeme na: absolútne (tokové, stavové), rozdielové (tokové, zmiešané), pomerové (likvidita a krytie, zadlženosť, aktivita, rentabilita a tvorba zisku, burzové ukazovatele).