M. Ftáčnik: Zdá sa mi prirodzené diskutovať, veľmi pozorne počúvať a keď bude treba, presviedčať o našich predstavách a koncepciách - Reiselová, Eva
Ambíciou ministerstva školstva SR je vypracovanie dlhodobej koncepcie slovenského školstva minimálne do r. 2010. Príprava nových zákonov. Príprava novely zákona o štátnej správe a školskej samospráve. Absencia zákona o financovaní školstva. Problematika postavenia učiteľa. Vysoké školstvo, veda. Personálne otázky.