Vyplňovacie právo na blankozmenkách - Šmeringai, Peter
Zabezpečovacia, t.j. garančná funkcia zmenky. Garantovanie splátok úverov, kedy klient s garančnou funkciou podpíše a odovzdá jednu alebo viacero blankozmeniek. Okolnosti obchodného styku a existencia blankozmeniek. Charakterizovanie právnej podstaty vyplňovacieho práva ku blankozmenke. Pohľad na názory právnej teórie o podstate zmenky.