O nezbytnosti logiky pro humanitní vědy - Jirků, Petr
Logika ako nevyhnutná súčasť vzdelania humanitne orientovaného intelektuála. Racionalita a logika. Formálna logika. Matematická logika. Súčasný stav výučby logiky na vysokých školách.