Filosofie, ekonomie a konec postmodernismu (Lacancan, Derridada, Blázencault et consortes) - Pavlík, Ján
Všeobecné vymedzenie pojmu postmodernizmu a modernizmu. Novodobý modernizmus. Machiavelli a utilitárny rozum. Filozofia Descarta. "Utilitarizmus pravidiel" a evolúcia. Kant a eschatológia rozumu. Filozofia Hegela. Kritika filozofických východísk postmodernizmu. Moderné ekonomické teórie. Gossenové zákony.