Ruská geopolitika - poznámky k historickému vývoju - Juza, Peter
Geopolitika ako súčasť politickej geografie. Historické pozadie geopolitiky Ruska. Geopolitické myslenie v Rusku. Východiská geopolitiky Ruska.