Na scéne sebavedomé Helsinki fínska cesta je pre Slovensko vhodným príkladom ako ďalej
Vstup Fínska na javisko Európy začlenením sa do Európskej únie v roku 1995. Fínsky model hospodárstva. Priaznivý hospodársky rozvoj Fínska v posledných rokoch. Problémy s vysokou nezamestnanosťou a snaha o jej zníženie. Politická situácia vo Fínsku pred blížiacimi sa voľbami v roku 1999. Nesúhlas obyvateľstva so zavedením eura, ktoré naopak prijímajú podniky. Dôsledné zlepšovanie pozície Fínska v Európe.