Nekompromisnosť kritérií v EMÚ sa rúca krajiny vstupné kritériá splnili v čase konjunktúry, čo bude ďalej?
Čo prinesie vytvorenie Európskej menovej únie v januári 1999. Zmeny vyplývajúce zo zavedenia eura pre členské štáty EMÚ a ich občanov. Euro sa osvedčilo v posledných medzinárodných finančných krízach. Hlavná požiadavka na euro - stabilita. Pre členské krajiny EÚ je prioritné riešenie problému nezamestnanosti.