Roger Douglas radí politikom reformátorom: "Aby ste mohli vyhrať, musíte byť pripravení prijať prehru" - Suďa, Pavol
Neoliberálna ekonomická reforma na Novom Zélande - Rogernomics. Hospodársky vývoj Nového Zélandu pred r. 1984. Vývoj za vlády premiéra R. Douglasa. Snaha vytvoriť rovnaké právne podmienky na hospodársku kooperáciu a súťaž. Zrušenie dotácií poľnohospodárom. Zníženie počtu zamestnancov na železniciach. Redukcia štátnej správy. Rozsiahla privatizácia. Nepodarilo sa uskutočniť reformu sociálnej sféry.