Prístupy a definovanie rizík v medzinárodnom obchode - Oberhauser, Ján Artur
Komplexnosť rizika v medzinárodnom obchode. Fenomény zvyšujúce riziko: nepredvídateľné udalosti a nedostatočná informovanosť. Pohľad na riziko podľa viacerých hľadísk: podľa sféry pôsobenia rizika, podľa odvetví, do ktorých sa investuje a podľa finančnej situácie klienta. Vnútorné a vonkajšie riziká. Niektoré špecifické riziká.