Význam obchodného registra v právnej úprave obchodných spoločností - Patakyová, Mária
Pojem a význam obchodného registra. Subjekty zapisované do obchodného registra. Ako sa prejavuje verejnosť obchodného registra. Ochrana dobrej viery (bona fides) a materiálna publicita registra. Registrové súdy. Všeobecné, špecifické a osobitné údaje zapisované do obchodného registra. Účinky zápisov v obchodnom registri. Zapisovaný predmet podnikania. Spôsoby začatia súdneho konania. Účastníci konania vo veciach registrového konania, vykonanie jeho zápisu a priebeh. Rozhodnutie registrového súdu. Zverejňovanie údajov v Obchodnom vestníku.