Programové vyhlásenie slovenskej vlády je kompromisom rôznorodých záujmov - Švec, Peter
Programové vyhlásenie novej slovenskej vlády - prvé dva roky funkčného obdobia budú v znamení poklesu tempa hospodárskeho rastu, prechodne sa zvýši nezamestnanosť a inflácia. Pozvoľné znižovanie dotácií, opatrná deregulácia cien. Vláda chce posilniť nezávislosť Protimonopolného úradu SR. Na konci funkčného obdobia má udržateľný hospodársky rast dosahovať 4-5 perc.