Aj Slovensko musí chrániť stabilitu trhu cestovných kancelárií a zároveň zákazníkov - Novacká, Ľudmila, 1953-
Charakteristika cestovnej kancelárie podľa zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní - definícia je pomerne obsiahla, ale nedostatočná. Podmienky na získanie licencie. Porovnanie s krajinami Európskej únie. Stanovenie finančnej garancie. V niektorých krajinách je systém garancií kombinovaný i s možnosťou poistenia cestovných kancelárií.