Na slovenskom trhu cestovného ruchu zatiaľ prevažujú "mixovaní touroperátori" - Novacká, Ľudmila, 1953-
Členenie cestovných kancelárií v turisticky vyspelých krajinách. Organizátori (touroperátor) a predajcovia, charakteristika. Činnosť touroperátora. Na slovenskom trhu cestovného ruchu existujú tzv. "mixovaní touroperátori". Potreba ochrany slovenských touroperátorov pred expanziou zahraničných touroperátorov. Špecializácia cestovných kancelárií.